PIONIERS IN RECYCLINGHERDENKEN VAN KUNSTSTOF RECYCLING


Al tientallen jaren produceert de wereld onafgebroken kunststoffen voor tal van goederen en industrieën over de hele wereld . Als gevolg daarvan heeft plasticvervuiling virale aandacht gekregen met het opzetten van grote wereldwijde anti-plastic campagnes.

Bij RM Group willen we het verschil maken en hebben daarom een duurzame managementstrategie geïmplementeerd in reactie op klimaatverandering.

Als grote Belgische speler is RM Group gespecialiseerd in het recyclen en omzetten van alle soorten kunststoffen tot hoogwaardige grondstoffen. De gebruikte methoden zijn mechanische recycling , chemische recycling en energierecycling. Hierdoor kunnen we oplossingen bieden voor de groeiende vraag naar gerecyclede kunststoffen .

PAPIER RECYCLING


De papierindustrie is een van de grootste industriële sectoren ter wereld en omvat producten zoals kantoorpapier , catalogi , tissuepapier en papieren verpakkingen . Deze industrie heeft een grote impact op de wereldwijde ontbossing, aangezien meer dan 40% van al het industriële hout wordt gebruikt voor de papier- en pulpproductie .

Bij RM Group zijn we van mening dat het recyclen van papier en karton op lange termijn een positieve impact op het milieu kan hebben en vele voordelen biedt, zoals het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en in feite ruimte besparen door oud papier dat rondslingert in onzewoningen en kantoren .

Teruggewonnen vezels uit gerecycled papier en karton zijn bovendien een belangrijke grondstof voor het groeiend aantal papierfabrieken dat gerecycled papier produceert .

Dankzij ons wereldwijde netwerk en onze infrastructuur kunnen we snel reageren om een kosteneffectieve , end-to-end oplossing voor uw karton- en papierafval te garanderen .

RECYCLING VAN TEXTIEL


Jaarlijks ontstaat er naar schatting 92 miljoen ton textielafval en tegen 2030 zal dit naar verwachting maar liefst 134 miljoen ton per jaar zijn.

Textiel is een flexibel materiaal dat bestaat uit een netwerk van natuurlijke of kunstmatige vezels, vaak draad of garen genoemd. De huidige mode-industrie gebruikt echter grote hoeveelheden niet-hernieuwbare hulpbronnen , waaronder aardolie , die worden gewonnen om kleding te produceren die vaak slechts voor een korte periode wordt gebruikt.

Bij RM Group beginnen we met het sorteren van de verschillende soorten textiel op kwaliteit. Vervolgens zijn alle textielsoortengedemonteerd en gerecycled tot kwalitatieve vezels. Zo dragen we bij aan een meer circulaire mode .METAAL RECYCLING


Metalen zijn in hoge mate recyclebaar en een belangrijk materiaal in de transitie naar een circulaire economie . Bovendien is de output van gerecycled metaal een uitstekende vervanging voor metaal dat is geproduceerd uit zuivere minerale bronnen. Door metalen te recyclen, kunnen we natuurlijke hulpbronnen behouden, omdat ze minder energie nodig hebben om te verwerken dan de productie van nieuwe producten met grondstoffen.

Zowel ferro als non-ferro metalen zijn recyclebaar.

Ferrometalen bevatten ijzer en staan bekend om hun sterkte, terwijl non-ferrometalen geen ijzer bevatten , deze zijn niet-magnetisch en lichtgewicht .